Ronnie O’Sullivan verdensmester

5 05 2008

Årets VM-finale i snooker var på forhånd spådd å bli en relativt kjedelig og kortvarig affære. Det viste seg å stemme. Mens de par siste års finaler har vært spennende og vart til langt ut på natten, ble årets finale avsluttet lenge før klokken viste 22. Tidenes snooker-fenomen var for god i år, og Allister Carter, som nå har tapt 9 av 9 kamper mot O’Sullivan, hadde ikke en sjanse i havet. Et artig poeng er forresten at begge er fra Essex – det er litt igjen å gå før snooker er en virkelig global sport. Ikke i en eneste kamp var Ronnie noe i nærheten av å være truet. Han vant med minst fem partier i samtlige runder, og i semifinalen gruset han tidenes beste spiller, Stephen Hendry, 17-6 i en av historiens større oppvisninger.

Med tanke på det O’Sullivan har vist i dette mesterskapet kan man saktens spørre seg om dette er det beste som noengang er vist rundt et snookerbord. I så fall bør man se en del videoer og gamle resultatlister fra tidlig 90-tall. Ta VM i 1993, hvor Stephen Hendry var knusende overlegen, vant samtlige kamper med mellom 6 og 9 partier og regelrett feide bordet med verdens kanskje nest beste spiller, Jimmy White, i finalen, hvor han vant 18-5. Der O’Sullivan utvilsomt er det største talentet, er Hendry den mest grundige og med den mest gjennomarbeidede stilen. Jeg har sansen for Hendrys grundighet og stabilitet, men begge typene har og hadde ulike sider som sine beste.

Etter kampen benyttet Ronnie igjen sjansen til å ymte frempå at han kanskje tar en pause. Samtidig sa han at han gjerne ville vinne et par ganger til, så han legger forhåpentligvis ikke opp ennå. Snookeren trenger O’Sullivan med videre, per i dag er han den soleklart beste spilleren og han har så lenge han har vært med vært den mest fargerike. Status for 2008 er seier i den største turneringen, VM, seier i den nest største turneringen, UK Championship, samt førsteplass på verdensrankingen. En relativt god sesong, med andre ord.

Kort oppsummering av høydepunkter og nedturer i VM:

+ Ronnie: Har oppført seg som reneste gullungen. Ingen kjefting, ingen sure miner, ingen episoder i det hele tatt. I stedet har han bare smilt, snakket hyggelig og oppført seg som verdens hyggeligste person. I tillegg til at han var best duken, selvsagt

+ Liang Wenbo: Ung kineser som spiller kamikaze-snooker, enda mer ekstremt enn Ronnie selv gjorde i sine unge dager. Har mye å lære, men du verden så artig å se på.

+ 147. To maksimumbreaks. Spesielt Ali Carters var imponerende.

– Mannen som introduserer spillerne. Dette er et VM, ikke et sirkus. Skjerpings.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

4 responses

8 05 2008
Erlend K

Glad at Ali klarte å karre til seg åtte partier, jeg… Ronnie er en høyst verdig vinner. Han har spilt til tider helt eksepsjonell snooker (selv om han nok har rett i som han sa rett etter finalen at han hadde ikke spilt fantastisk hele tida, men særlig en sesjon per kamp..)

Nå blir det jo spennende å se hva han finner på neste sesong… Han er jo unektelig en liten attraksjon (på den ene og den andre måten..)

For øvrig legger jeg merke til at VG hadde sin sedvanlige, årlige snooker-artikkel, men gledelig var det at også Aftenposten skrev, mest om Ronnie og litt om finalen.. 🙂

10 05 2008
Weinberg

Alt annet en tosifret må klassifiseres som mos. Åtte partier er ikke rare greiene når Ronnie spilte sin dårligste kamp i mesterskapet. På den andre siden blir han giret av gode motstandere, så det er vel en sammenheng der.

De dukker opp som vanlig. De kunne godt skrevet litt mer, det er ikke mange turneringer hvert år.

19 05 2008
Stig Olsen

Har vært på ferie så jeg har ikke rukket å kommentere før nå.

Ali Carter virket tydelig preget av alvoret i alle sesjonene i finalen, så derfor syns jeg det var bra at han klarte å karre til seg de åtte partiene. Å ha Ronnie i motstanderstolen i en rankingfinale, og spesielt i VM, kan gi hvemsomhelst skjelven.

Med litt større ro og treffsikkerhet kunne han sikkert ha dratt i havn et par partier til, uten at jeg tror finaleresultatet ville ha blitt annerledes av den grunn.

Forøvrig leste jeg på en obskur site (husker ikke URL) at Ronnie alikevel kan komme til å delta på touren neste sesong, men det gjenstår selvsagt å se.

Apropos dekning i media… om jeg ikke husker helt feil så satset SVT stort på snooker for en god del år siden, tror de hadde ukentlige sendinger og greier. Lurer på om ikke dette var på tampen av 80-tallet.

19 05 2008
Weinberg

Han hadde nok tapt uansett, men med nettopp det i bakhodet er det kanskje rart han ikke turte slippe seg mer løs.

Jeg tror fremdeles Ronnie er med neste år. Det er noe med gamle sirkushester og sagmugg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: