Lysbakkens sannheter

27 04 2008

En av SVs ideologer, Audun Lysbakken, har boltret seg i Dagbladets spalter igjen, denne gang har han fått med seg et stikk til landets økonomistudenter:

«[…] teorier som tusener av studenter lærer ved norske høyskoler og universiteter i dag, som en viktig del av økonomifaget. Her er offentlig velferd sett som en brems for effektiviteten. Offentlig sektor er ikke forbudt, men det har alltid en pris, er alltid en kostnad.»

Dette er naturligvis ikke sant, men det passer nok godt inn i Lysbakkens retorikk og da er det ikke så viktig med hvor sant det er. Etter tre år på NHH kan jeg fremdeles ikke huske å ha hørt særlig mye om at velferdsstaten er en brems for effektiviteten. Selvsagt er det store rom for effektivisering i det offentlige, men det er ikke det samme som å si at den er en brems. At offentlig sektor på visse områder kan være bra for effektiviteten blir det også stadig mer oppmerksomhet omkring.

For svar på resten av det Lysbakken lirer av seg, se Vox Populis gjennomgang. Like grundig og gjennomarbeidet som vanlig.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: