Lønnsoppgjøret

2 04 2008

Det tar litt tid før de store regnemaskinene (les: professorene her på bruket og andre steder) har regnet seg fram til akkurat hva lønnsoppgjøret koster meg og alle andre som ligger i startgropa til et yrkesaktivt liv. Det vil si at det altså er best å holde litt tilbake på kanonene, men mye tyder på at vi i alle fall kan rette minst én kanon i retning regjeringskontorene. Med Stoltenbergs U-sving der han gav etter for store deler av LOs krav har han mistet skyts med tanke på å kritisere FrP for uvettig pengebruk og overlatt all denne ammunisjonen og mer til til dem som mener at samrøret mellom LO og Arbeiderpartiet er en uting.

Noen kommentarer i sakens anledning fra andre:

Vox Populi: Julaften flyttet til 2. april

Jens Stoltenberg har gitt oss tilbake troen på at det finnes en julenisse tross alt. Han åpnet lommeboka på vidt gap og ba partene forsyne seg med det de ville. De tok sånn ca. 100 milliarder. Pytt, pytt. Det koster å bli gjenvalgt.

Gunnar Stavrum: 68’ernes fallskjerm

Partene skyver en gigantregning videre til fremtidens generasjoner, mens 68’erne – som har dratt nytte av vekst og velstand i hele sitt liv – får full pott.

Harald Magnus Andreassen slakter regjeringen

Dersom det er riktig at staten går inn og dekker et betydelig underskudd i en privat pensjonsavtale som AFP er – og at de bare dekker kostnadene til dem som har AFP-avtaler – er det et demokratisk problem og et misbruk av fellesskapets midler, sier Andreassen. Dette er ikke penger som regjeringen betaler, men kostnader det norske folk må ta i form av høyere skatter og dårligere offentlige tjenester.

Elin Ørjasæter: Ungdommen tapte (les også AFP er usolidarisk)

De [ungdommene, min anm.] skal jobbe mange år og være med å dekke en god ordning for dem som i dag er i 50-åra. Et begynnende opprør blant unge LO-tillitsvalgte kom for sent i gang, for å få betydning i oppgjøret.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

2 responses

2 04 2008
Iskwew

Det lønner seg nok å være flink med sparingen ja, Weinberg. Dette tror jeg blir dyrere enn vi helt lever godt med.

Men foreløpig har jeg ikke helt skjønt avtalen, så jeg avventer også at noen kloke hoder kan forklare det.

2 04 2008
Weinberg

På toppen av det hele skal man selvsagt straffes for å spare også. Skatt på det ene og skatt på det andre.

Det ser ut som om regjeringen kjøper seg mer trøbbel ved å øke forskjellsbehandle unødvendig mye. Dette lukter bråk i fremtidige lønnsforhandlinger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: