Musikkfest på NRK søndag

27 10 2007

I morgen, søndag, inviterer NRK til fest med klassisk musikk i ypperste klasse.

Først ut er Last Night of the Proms på NRK1 klokken 12.35. Som tidspunktet og kanalvalget antyder, har denne televisjonsfesten vært sendt tidligere, men NRK pleier å være hyggelige med oss som glemmer når det sendes første gang eller som synes en gang i året blir altfor lite. Last Night of the Proms er avslutningen på en to måneder lang musikkfest, Proms, den lengste klassiske musikkfesten i verden. Konserten avsluttes hvert år med en heidundrende fest i Royal Albert Hall der avslutningssekvensen hvert år er bygget opp etter samme mønster: sesjonen starter med Pomp and Circumstance March No. 1 (Land of Hope and Glory), fortsetter med Sir Henry Woods Fantasia on British Sea Songs (inkludert den aldeles fantastiske Rule Britannia – selvsagt med allsang). og avslutter med Jerusalem og nasjonalsangen, God Save the Queen.

Senere på dagen, i den tradisjonelle sendetiden for klassisk musikk, klokken 21.10, klinker NRK2s Hovedscenen til med Leif Ove Andsnes i Carnegie Hall. Andsnes har forøvrig selv spilt under Last Night of the Proms og er en artist som står meget høyt i kurs hos meg og ingenting slår det å falle ned i en Stressless mens Andsnes hamrer løs på et klaver. Når det gjelder Carnegie Hall, har Andsnes et godt forhold til den, i og med at han i 2004/2005 ble tidenes yngste og den første skandinav i den såkalte Perspectives-serien, som medfører rett til å selv sette sammen konserter for fremføring.

Søndag 28.10.2007 klokken 12.35 på NRK1 og 21.10 på NRK2. Merk av på kalenderen.

NRKs omtale av Last Night:

Årets «Last Night of the Proms» toppes med stjernesolistene Anna Netrebko, sopran, og Joshua Ball, fiolin. Nok en gang kan vi glede oss til et musikalsk og folkelig fyrverkeri av en konsert, den 111. promsfestivalen. BBC har sendt denne avslutningskonserten i 80 år. Dirigent er tsjekkeren Jirí Belohlávek – ny sjefdirigent for BBCs symfoniorkester. Dette er hans første «Last Night of the Proms». Arild Erikstad er kommentator.

NRKs omtale av konserten i Carnegie Hall:

Vår internasjonale superstjerne, pianisten Leif Ove Andsnes, sammen med Cleveland-orkesteret under ledelse av Franz Welser-Möst fremfører Mozarts Klaverkonsert nr.17 K.453. Vi er med på den tradisjonsrike Opening Night i Carnegie Hall, New York. I tillegg til Andnses blir det wienermusikk med kjente toner av både Franz von Suppé og Johann Strauss jr. En glitrende musikalsk opplevelse med den norske verdensstjernen som solist.

Kommenter

Reklamer

Handlinger

Informasjon

2 responses

31 10 2007
Erlend K

Klokken ett denne dagen var det altså Bodø/Glimt – Moss direkte fra Aspmyra.

For lesere av bloggen til Weinberg som av uvisse grunner ikke fulgte den kampen, bør se John Andreas Husøys mål her: http://webtv.tv2.no/webtv/?treeId=250&progId=195202

Aahhh… Herlig..! 😀

31 10 2007
kandidaten

Fislemål. Søren Berg scoret et mye penere senere den dagen.

Spesielt Last Night ble som vanlig et høydepunkt av dimensjoner. Sammen med nyttårskonserten er dette årets musikalske tv-høydepunkt. Norsk førstedivisjon blir liksom ikke helt det samme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: