Dagsnytt 18 og Che Guevara

10 10 2007

Litt overrasket over at Dagsnytt 18 kun inviterer Peter M. Johansen, utenriksredaktør i Klassekampen til å snakke om Che Guevara i anledning at det er 40 år siden sistnevnte døde. Ingen er objektive, men spesielt ikke Klassekampen, så man burde nok invitert noen andre for å gi et mer nyansert bilde av mannen.

Johansen, som omtaler Guevara som «Che», formelig hyller Guevara som en brobygger mellom tidlige revolusjonære Simon Bolivar og dagens regimer i Venezuela og omegn. Han omtaler han videre som teoretiker, med nye økonomiske tanker samt stillingen som sentralbanksjef (som han helt sikkert ikke fikk bare i kraft av sin allianse med Castro).

Guevara var i følge Johansen en motpol til «USAs imperialisme.» Greit nok, men hvorfor ikke nyansere bildet ved å nevne mordene han stod bak og/eller raseringen av den cubanske økonomien?

Hablog feirer også Guevara sammen med Bjørgulv Braanen mens Odd Sevje kommer med klestips i anledning dagen.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

4 responses

14 10 2007
Gorm

Er Venezuela et diktatur? Jeg er ingen ekspert på temaet, men har sett et par ganske overbevisende dokumentarer, blant annet en som omhandler kuppforsøket mot Chavez i 2002. Den kan anbefales.

14 10 2007
kandidaten

Nei, det er vel ikke det. Ikke ennå i alle fall. Litt unyansert av meg der også, altså. Dog er det ingen tvil om at mannen har en litt tvilsom innstilling til demokrati, han er jo blant annet selv en kuppmaker.

14 10 2007
Gorm

Ifølge wikipedia kom han demokratisk til makten, dog han seks år tidligere hadde ledet et mislykket kuppforsøk mot en korrupt sittende regjering.

Å si at han er en kuppmaker, uten å utdype, er altså misvisende.

14 10 2007
kandidaten

Han ble valgt til slutt, ja, men han er også en kuppmaker. En mislykket en, men likefullt. Ikke med det sagt at noen av de foregående regimer var bedre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: