Abonnere med Bloglines

3 10 2007

Det har overrasket meg noe hvor mange som ikke vet hvordan man abonnerer på RSS-feeds. Så, dette er til dem som ikke føler seg helt på trygg grunn:

Denne guiden tar for seg oppdateringstjenesten Bloglines, en enkel måte å holde seg oppdatert på blogger, nyheter, tegneserier og alt annet som tilbyr RSS. Dersom du ikke har Bloglines-konto registrerer du deg på bloglines.com ved å velge «Sign up now» midt på siden.

Bloglines_001_Signup

På neste side fyller du inn din e-mailadresse, velger et passord og justerer tidssonen til «+0100 Central European» og til sist «Register»

Bloglines_002_Register

Dernest åpner du e-mailen din. Du har nå fått mail fra avsender «Bloglines Validation» som inneholder en link du må klikke på. Du er nå verifisert Bloglines-bruker. På den siden som kommer opp finnes i boksen til venstre forskjellige pakker du kan abonnere på, mens det til høyre finnes populære enkeltsider. Jeg hopper over disse her, du kan alltids returnere til dem senere.

Bloglines_003_Packages

Velg «Subscribe to My Selections» for å gå videre. Etterpå (eller med en gang, dersom du ikke ønsker noen av pakkene), velger du «Feeds» øverst til venstre. Du er nå i hovedvinduet i Bloglines. Foreløpig uten all verdens innhold. Det er neste punkt på listen. Oppskriften er mye felles uansett hva du vil ha tak i, blogger, nyheter eller tegneserier.

Bloglines_005_Feeds

Først en liten ting: Jeg anbefaler alle å bruke Mozilla Firefox i stedet for Internet Explorer. I Firefox vil du enkelt kunne se i adresselinjen om siden kan abonneres på via RSS samt at Microsoft aldri har villet innrette seg etter RSS. Alle sider som har det orange ikonet kan abonneres på.

Bloglines_006_Adress

Det holder å klikke på det en gang (dersom det er flere mulige feeds velger du en av de som kommer opp), så velger du Bloglines i rullemenyen i dette vinduet:

Bloglines_007_Bloglines

Videre «Abonner nå» og du blir direkte sendt videre til Bloglines. Dersom du bare har tenkt å abonnere på noen få sider trenger du ikke organisere feed-ene på noen måte og du velger «Subscribe» i det neste vinduet. Du ser nå de siste ti innleggene ved å klikke på bloggens navn i menyen til venstre. Hver gang bloggen eller siden oppdateres blir navnet på siden uthevet og antall nye artikler/poster vises i parentes bak navnet. Under leses for eksempel Aftenpostens innenriksnyheter. For å lese hele artikkelen må du klikke på hver enkelt overskrift, men du får alle nyheter på ett sted.

Bloglines_004_Feeds_Aftenpoften

På sider som har en slik knapp: er det nok å tykke på denne knappen for enkelt å legge til siden i Bloglines (du finner den i margen til venstre på denne siden). Dersom du ikke finner en feed kan du gå inn i Bloglines og velge «Add» og deretter skrive inn adressen til siden og Bloglines henter alle tilgjengelige feeds og du kan merke av hvilke du vil ha. Enkelt? Javisst. Anbefaler spesielt BBC News World Edition Depesjer Dilbert i tillegg til alle bloggene som er linket til i venstre marg. Spør dersom noe er uklart eller sågar feil.

Oppdatering: Det er også mulig å abonnere på kommentarer på individuelle poster slik at du ikke hele tiden behøver å sjekke innom for å se om noen har svart deg (dessuten øker det forhåpentligvis sannsynligheten for flere kommentarer). I min blogg finner du denne ved begynnelsen av kommentarfeltet, der det står «Comments feed for this article.» Jeg pleier å plassere alle kommentarer i en egen mappe (folder).

Bloglines_008_Commentss

Reklamer

Handlinger

Informasjon

3 responses

14 10 2007
Mikaj

Tydeligvis en stund siden du har brukt IE, ja. Ta en titt. Skjønner ikke vitsen med det derre.

14 10 2007
kandidaten

Bruker ikke IE annet enn når det er absolutt behov for det. Hva er galt?

24 10 2007
Dure

Det er RSS-knapp i IE også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: