Eldreomsorgen skinner og alle er fornøyd

31 08 2007

Jens Stoltenberg leverte et heftig løfte før forrige stortingsvalg:

Ikke en krone i skattelette før eldreomsorgen skinner og alle er fornøyd.

Noe av det første han gjorde var selvsagt å bryte sitt eget løfte, men så er jo politikere kjent for å kunne gå fra sine løfter ustraffet. Den gang var det fagforeningsmedlemmer, denne gang er det rederiene som skal få sin skattesats redusert fra 28 % til 0,6 %.

Så kan man spørre seg: Hvor stor vits er det stadig å gi en utvalgt næring fordeler når ressursene (der arbeidskraften er den viktigste) trolig kan benyttes bedre på andre måter jfr. Rederiskatteutvalgets konklusjon? Regjeringens svulstige ord om at «norsk skipsfartsnæring har lange tradisjoner» er intet forsvar i så måte. Soria Moria-erklæringen sier også at «Norge må ha ambisjon om å være verdensledende nasjon innen maritim forskning, kompetanseutvikling og nyskapning.» Fine ord, men er det egentlig verdt det?

Og er det riktig at en næring slipper å bidra til det regjeringen kaller «fellesskapet» (som forresten impliserer at det bare finnes ett og at ingen er bedre enn Stoltenberg til å styre det) fordi den internasjonale konkurransen er så knallhard?

Og er det riktig at dersom andre land er idioter og lar noen (derav mange som «har mest fra før») slippe unna beskatning, så må også vi være det?

(Forresten: Eldreomsorgen skinner ikke og det kommer den heller ikke til å gjøre i overskuelig fremtid, så se frem til mange like valgkamper fremover. Egne betraktninger om eldreomsorg kommer senere.)

Reklamer

Handlinger

Information

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: