Likheten mellom norsk skole og DDR

17 07 2007

Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat Gisle Handeland irriterer seg over Høyre og FrPs positive innstilling til privatskoler og skriver i BT i dag at

«For Arbeiderpartiet i Hordaland fylkesting var det en høyt prioritert sak å få stoppet denne systematiske svekkelsen av den offentlige fellesskolen. Vi er derfor svært glad for at den rød-grønne regjeringen, med støtte fra KrF, ga oss en ny lov om privatskoler som gir plass for livssynsskoler og pedagogiske alternativ, men setter bom for kommersielle skoler som uthuler den offentlige fellesskolen.»

Med andre ord: «For Erich Honecker var det en høyt prioritert sak å få stoppet denne systematiske svekkelsen av den øst-tyske fellesskolen. Vi er derfor svært glad for at regjeringen ga oss en ny mur tvers gjennom Berlin som setter bom for andre skoler som uthuler den øst-tyske fellesskolen.»

Fritt etter en gammel Marginal Revolution-post.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

2 responses

18 07 2007
Mikaj

Skjønner ikke problemet. Det står jo at hun er for «privatskoler som gir plass for livssynsskoler og pedagogiske alternativ». Synes dette høres greit ut, men mener hun motsier seg selv litt. Hun er både for og mot privatskoler. Det eneste problemet er jo hvis «livssynsskoler» og «pedagogiske alternativ» er definert svært snevert.
Man kan jo selvfølgelig ikke gi hvem som helst lov til å drive skole. Er det dette hun vil frem til?

19 07 2007
kandidaten

Det hun vil frem til er nok at staten skal ha monopol på den type skole de driver og kun vil tillate alternative skoler, altså steinerskoler, kristne skoler etc.

«Den offentlige fellesskolen» er en skole der alle må gå, de får ikke velge alternativ undervisning med mindre de er religiøse eller virkelig er alternative. Dersom min sønn blir en lovende fotballspiller kan han ikke gå på en privat idrettshøyskole med mindre han er kristen (satt på spissen). Det er like absurd som det høres ut.

Det er forresten ikke «kommersielle skoler» som er forbudt. Friskolene fikk statlig støtte og eierne kunne ikke ta ut utbytte. Hadde jeg hatt nok penger kunne jeg uansett sendt min sønn på en privat idrettshøyskole. Forhåpentligvis er dette et misykket forsøk på slående retorikk fra Handelands side og ikke en regelrett løgn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: