Djupedal seiler videre

14 07 2007

Da jeg var mindre lærte jeg at når man gikk på skøyter måtte man aldri stå for lenge på hvert skjær, fordi man da ville stivne. Øystein Djupedal har stått på det samme hvileskjæret siden han ble statsråd og kan vanskelig levnes store sjanser til å vinne til slutt. Tidligere har han kuttet i forskningen, «gratis» læremidler og omfavnet et nytt forslag til formålsparagraf som fremdeles nevner religion. Denne denne gang er det manglende utbygging av studentboliger han kritiseres for.

Mye tyder på at SV og regjeringen har tatt seg litt for mye vann over hodet. SV har lenge hatt en noe sær skolepoltikk. En stund ville de ikke ha karakter og eksamen i skolen, en del i partiet mener det sågar fortsatt. Det skal sies at verken karakterer eller eksamen er ideelle vurderingsformer, men de er de beste vi har. Man kan se for seg de stakkarene som måtte vurdert 5000 søknader til NHH der alle var individuelle vurderinger uten et strengt standardisert system. «Gratis» læremidler har de også kjempet for. Det er en grunn til at lærebøker på videregående er oppdaterte, mens skolebøker i barneskolen er ti år gamle, det hadde endret seg om man hadde gjort på videregående som på barneskolen – kjøpt inn klassesett. Et bedre alternativ er kanskje en stipendordning. Alt dette er forslag preget av idealisme, og jeg er sympatisk for tanken bak, men jeg har mine tvil om det fungerer i praksis. Et annet eksempel er de gratis PC-ene Djupedal skal skaffe i en fei. Etter det jeg har forstått er det store mangler i systemet rundt, det hjelper ikke bare å skaffe PC-er (som er utdaterte innen kort tid), man må også videreutdanne lærere, bygge ut og sikre nettverk etc.

Studenthyblene som ble lovet har en del til felles med barnehagene, løftene ble gitt uten videre, altså uten tanke på at økonomien virkelig kunne ta av slik at det ble veldig dyrt å bygge, både i form av å skaffe folk, materialer og tomter. Det er lett å love for mye, men etter den søte kløe kommer som kjent den sure svie.

Verre enn mulig feilslått idealisme er at det selvutnevnte skolepartiet SV i regjering har gått med på å svelge skolekamelen. Mothårs. Et hvileskjær innen forskning og skole kan føre til at det kreves mye for å ta inn igjen det tapte. Dersom man først stivner blir det vanskelig å vinne.

Djupedal
Djupedal på vei mot et hvileskjær. Og en varm skolemiddag.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

5 responses

15 07 2007
Dure

Har du manipulert det bildet selv? Kan du ha hvileskjær i en sving?
Når det gjelder eksamen er jeg faktisk litt enig med SV. Eksamen er nok ikke optimalt, men det beste vi har. 1 dag og 2-4 oppgaver avgjør alt, dette kan fort gå galt og gi feil bilde. Eller for bra.
Hvorfor en slik metafor midt på sommeren? Sykling er jo mer aktuelt.
Kunne ikke du kommet deg inn i SV-ledelsen og endret politikken? Det hadde vært noe. Det vil vel ta så lang tid at de er ute av regjeringen, så rådgiver hadde kanskje vært bedre.

16 07 2007
kandidaten

Man ser vel at jeg ikke er den best bevandrede innen Photoshop. Selvsagt kan du ha hvileskjær i en sving. Det er dumt, men det går an.

Mange er vel litt enige i den forstand at det fort kan gi et litt galt bilde, men inntil noen presenterer et bedre system står de alene om ønsket sitt.

Kan man ta hvileskjær på sykkel?

17 07 2007
KA

Man kan stoppe å trø. Hvis man f.eks. stopper å trø et stykke før en sving i stedenfor å trø lengre og bremse mer. Dette er vel et «hvileskjær»?

17 07 2007
kandidaten

Problemet er vet at det ikke kan kalles et «skjær»…

18 07 2007
Mikaj

Nei, men prinsippet er jo det samme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: