Helge Haugen

5 07 2007

Alternativhypotese: Brann spilte sabla bra i fjor så lenge Helge Haugen fikk spille på midten. Så snart han forsvant ut av laget, glapp seriegullet. Når Brann nå selger Haugen kommer de aldri til å vinne seriegullet.

Jeg skal medgi at jeg hadde håpet det var sånn. At underdogen, den lokale gutten, midtbanesliteren med teknikk som en godt brukt brødfjøl men en kondisjon fra oven skulle være tungen på vektskålen for Brann. Så jeg slo opp i statistikken for 2006-sesongen, gav 3 poeng for å starte med Haugen og 1 poeng for å benytte Haugen som innbytter og fikk….

Correlations: HelgeHaugenSpilletid; BrannSeriePoeng
Pearson correlation of HelgeHaugenSpilletid and BrannSeriePoeng = 0,104
P-Value = 0,615

… noe som ikke akkurat er en sterk sammenheng. P-verdi på 0,615 betyr at vi ikke kan forkaste nullhypotesen (at Helge Haugen ikke har noen videre innvirkning på om Brann vinner eller taper). Jan Ubøe hadde antageligvis skutt meg for å bruke «statistikk» på denne måten, men det var mest for moro skyld. Helge Haugen startet uansett samtlige av de tre kampene Brann tapte på rad (Lillestrøm, Start og Vålerenga) og ikke minst skjebnekampen mot Rosenborg. Han spilte heller ikke noe særlig mindre i andre halvdel av sesongen selv om Brann da falt sammen som et korthus.

Men skeptikerne får selvsagt rett: Brann vinner ikke serien i år heller.

Helge Haugen stats

Reklamer

Handlinger

Informasjon

4 responses

7 07 2007
Dure

Du har hatt en del merkelige hypoteser om Brann i det siste. Hvorfor regner du på sånt? Haugen er, som alle vet god deffensivt, men vi trenger noen offensivt også. Andresen må fungere. Dessuten vil Bakke heve laget så snart han kommer i form etter skaden. Gullet ender hos Brann.

10 07 2007
kandidaten

Fordi det er gøy.

Og siden jeg bor i Bergen, er jeg nødt til å være opptatt av Brann. Andresen må fungere, men Andresen fungerer ikke. Dessuten vil han ikke spille mer for Brann, så det kunne være en idé å se på alternativer?

Angående det med Bakke, så sa Leeds-fansen det samme om Bakke i cirka fire år. Det blir som når Liverpoolfansens «bare vent til neste år» – bare svada.

Haugen har gått, Huseklepp har gått, når går Hanstveit?

12 07 2007
Dure

Andresen fungerer innimellom. Ingen vet hvor han spiller i 2008. Vi får se. Tror du Bakke vil være skadet resten av karrieren? Det tror ikke jeg. Han kommer snart. Liverpool kommer til å vinne Premier League før eller senere.

Haugen er ikke viktig, Huseklepp kunne blitt viktig, men er det ikke nå. Hvorfor så mye oppstyr rundt ham? Større at Årst går til Start. Alle vil spille. Haugen og Huseklepp har vært på benken i 1 og 2 år, Haugen begynner dessuten å bli så gammel at han må spille oftere. Er ikke lenger et ungt talent.

12 07 2007
kandidaten

Andresen har fungert i en kamp i år? Bakke kan godt bli en slik som er «konstant» skadet, det vet man jo ikke før han gir seg.

Haugen er trolig ikke viktig, nei (noe som kanskje vises i hovedinnlegget). Men hvilke signaler gir det at man selger to forholdsvis lokale spillere?

Huseklepp: Stort oppstuss fordi han er lokal, pappa har spilt på Brann, Brann er en stor klubb etter norske forhold og byen er Bergen, ikke Tromsø. Dessuten har han sutret offentlig, det har ikke Årst gjort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: