Seks måneder for sex

4 07 2007

Regjeringen foreslår å bure inne folk som kjøper sex, i seks måneder. At Ottar er fornøyde mens Prosentret ikke er det, burde kanskje fått en varsellampe eller to til å blinke, men de ble i så fall raskt slukket igjen. Ottar definerer sexkjøp som vold, en definisjon jeg ikke finner godt begrunnet og som jeg heller ikke ser noen rasjonell begrunnelse for, men Ottar er ikke alltid kjent for logikk. Vold i seg selv er allerede forbudt, og det burde dermed ikke være noen grunn for en ny lov.

I den nye loven tas trafficing (menneskehandel) med, men siden det allerede er forbudt kan man lure på om en årsak til at det er tatt med er for å legitimere loven i større grad. For prostitusjon dreier seg i stor grad om den enkelte persons moralske ståsted og er dårlig egnet for lovfesting. Jan Bøhlers utsagn om at ”det er moralsk krise på gaten i Oslo” vitner om dette. Bøhler var sammen med AUFs Martin Henriksen (som begge tilhører en forbuds-fraksjon i Arbeiderpartiet, den delen av partiet som er glade i forbud) en av de sterkeste pådriverne for et forbud. Bøhlers, Henriksens, KrFs og Ottars moral bør ikke uten videre gjøres til lov.

Prostitusjonen vil heller aldri forsvinne. Så lenge det finnes kunder med høy betalingsvilje og noen som er villige til å utføre jobben, blir den gjort. At det er ulovlig, at jobben nok kan være ubehagelig og at jobben kanskje krever visse spesielle egenskaper drar prisen opp, men så lenge noen er villige til å betale, hjelper det ikke om du forbyr det aldri så mye.

Dessuten har ikke politiet en endeløs rekke ressurser, det ville vært bedre om de konsentrerte dem om barneprostitusjon, trafficing og andre åpenbare overgrep og ikke om all prostitusjon. I prinsippet burde prostituerte betalt arbeidsgiveravgift og skatt som enhver annen arbeidstaker, så kunne man fokusert på dem som ikke bidro til fellesskapet.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

4 responses

5 07 2007
Iskwew

Den blir vel vedtatt denne loven her? Det er vel flertall?

Jeg tenker soningskøene er lange nok fra andre områder. Og synes dette er, som du sier, et moralsk spørsmål på individnivå. Men den debatten er det ikke helt lovlig å ville ha. Siden offer og overgriper er definert, fasttømret og uangripelig.

6 07 2007
kandidaten

Den blir vedtatt, ja. SV og Sp var klare tilhengere og det ble i tillegg flertall på APs landsmøte.
En god grunn til ikke å bli politiker ser man ved å studere Knut Storbergets oppførsel for tiden, han snakker varmt for en lov han er motstander av. Det samme må både Brustad og Stoltenberg gjøre.

Det er så mange debatter man ikke skal kunne ta, selv forbeholder jeg meg retten til å ha mine egne meninger.

6 07 2007
HankRearden

Denne loven vil ikke gjøre noe annet enn å få de jævla traktor-feministene fornøyd, og være en tragedie for norske prostituerte. Det faktum at sexkjøp blir kriminalisert vil føre til et mindre åpenlyst marked da de ikke lenger kan stå å by seg frem på gata. Dette betyr at de må ha gode nettverk for å opprettholde en stabil og god kundekrets, og dette vil i større grad åpne for halliker og uverdige forhold enn i dag. Jeg skjemmes over at Høyre ikke har tatt et klart standpunkt mot dette, men i steden virker det som om de synes dette er greit.

10 07 2007
kandidaten

Gode poenger som dessverre virker å være politisk ukorrekte.

Jeg forstår ikke hva Høyre har tenkt på, det har vært en vingling mellom ja og nei – var det ikke Erna som var ute og støttet dette?

Det er vel en del «verdikonservative» i Høyre som er for en slik ny lov også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: