Topp tre fotballfeirere

25 05 2007

Etter at den internasjonale fotballsesongen ble avsluttet med et bra resultat er det tid for det som finnes av agurker og unyttige ting. Tomålsscorer Inzaghi er en slik som kan mer enn å trille ball – han kan å feire. Det finnes også spillere som er sterkt begrensede som spillere, men som kan denne ene tingen. Ikke fyll og fanteri, men feiringer på banen og som huskes kun på grunn av dette. Noen andre kan både spille fotball og feire og en siste gruppe er primært fotballspillere, men huskes på grunn av en enkelt feiring. Tre feiringer/feirere som alltid vil huskes er:

1. David May

Ingen over – ingen ved siden. Ingen kunne feire som David May. Begrenset som toppspiller på grunn av sine tempoproblemer og stort sett reserve for Manchester United fra 1994 til 2003. Men feiringer kunne han. Hver eneste gang det var noe som kunne feires (og det var det veldig ofte i United på denne tiden), var David May i fremste rekke. Høydepunktet kom etter Champions League-seieren i 1999. May, som knapt fikk spille noe som helst den sesongen, tok fullstendig over feiringen da pokalen ble delt ut ved å klatre opp på et gjerde og stå med overkroppen høyt over Ferguson og Schmeichel som løftet trofeet:

David May

Feiringen ses etter cirka 3:20 her:

2. Filippo Inzaghi

Scoret to mål i Champions League-finalen og beviste hvorfor han har de beste feiringene du finner nå for tiden. Ingen blir så glad som Inzaghi når han scorer mål og ingen blir så glad hver eneste gang. Etter at ballen går i mål er alt bare er virvar av armer og bein mens han løper det han er kar om mot ett eller annet mål – som regel fansen eller et cornerflagg. Det første målet i denne videoen viser hvordan en standard feiring foregår (og du orker ikke mer enn ett mål på grunn av bakgrunnsmusikken):

Marco Tardelli huskes fremdeles for sin feiring etter målet i VM-finalen i 1982, Inzaghi feirer slik hver eneste gang.

Filippo Inzaghi

3. Ruud van Nistelrooy

Van Nistelrooy vil nok ikke huskes for sine målfeiringsegenskaper, men han vil huskes for en enkelt feiring. Etter å ha blitt overfalt og hånet av Arsenalspillere forrige gang de møttes (i en kamp van Nistelrooy brente straffe på tampen), fikk United denne kampen straffe igjen. Og denne gang bommet ikke van Nistelrooy. Når han setter fart mot cornerflagget og går ned på kne ser du hvor glad han er og hvor usannsynlig viktig dette målet var for ham. Dette er den vakreste feiringen jeg har sett. Demonene forsvinner.

Martin Keown

«Du bomma»

Reklamer

Handlinger

Informasjon

2 responses

25 05 2007
Mikaj

Var ikke klar over at May var der så lenge. 90 kamper på 9 år er ikke all verdens.

Synes ikke den musikken var så dårlig. Den stemmen var jo litt fengende.

I hope you had the time of your life likte du vel? Eller Good riddance (time of your life) som den egentlig heter.
Gode klipp du har funnet.

25 05 2007
Erlend K

Musikken på Inzaghi-videoen var irriterende… (men jeg klarte å stenge den nesten ute fra den kognitive prosessen mens jeg så videoen..)

Ellers er jeg helt enig i innlegget.. Fantastisk å se gleden til van Nistelrooy.. 🙂

Det som var halvkjipt med Inzaghi-videoen var at de kutta før mange av feiringene (og viste bare måla), men han er jo utrolig festlig og…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: