Martin Kolberg uttaler seg om arroganse

11 05 2007

Jeg liker Martin Kolberg. Ikke fordi han står for noe som er bra, for det gjør han ikke. Men fordi han opptrer som en parodi på ett eller annet, trolig en seriøs politiker. Og fordi han får meg til i le. Etter at Siv Jensen på FrPs landsmøte takket Kolberg for den ekstra oppmerksomheten hans korstog mot FrP har gitt partiet, gikk Kolberg sterkt ut i VG Nett i kveld – «politisk arroganse» sier Kolberg. Unnskyld: Martin Kolberg beskylder andre for arroganse? Hvor herlig er ikke det?

Kolberg fortsetter: «Det er typisk for høyreradikale over hele Europa, de stigmatiserer argumentene de blir møtt med i stedet for å møte dem» og sier videre at «høstens valg blir et tydelig verdivalg. Det vil stå mellom fellesskap og et samfunn som omfatter alle, eller et markedsstyrt samfunn.» Er det arrogant nok å selv overgeneralisere, oversimplifisere og stigmatisere?

Dersom ikke kan vi fortsette med noe skriver Kolberg på APs hjemmesider: «Folk ønsker ikke at markedet skal styre. Da kan vi ikke sende bestemor ut på anbud, ukritisk kommersialisere velferdstjenester, innføre usosiale skattelettelser eller legge til rette for valgfrihet for de få.» Ok, så først skal det være et valg om det skal være slik og så bestemmer Kolberg like godt hva folket mener. Dessuten er selvsagt passelig arrogant å gang på gang snakke om at bestemor skal settes ut på anbud, for det er det vel få som vil. Menneskehandel allerede strengt ulovlig, så det er uansett ikke noe tema Kolberg behøver å bekymre seg for. «Å ukritisk kommersialisere velferdstjenester» sier han – i så fall må vi kunne si at RuneG (pent kallenavn, Gerhardsen) ønsker å bedrive «ukritisk monopolisering av velferdstjenester» og hva er egentlig verst?

Jeg tipper Kolberg skal ha sin lille del av æren for at FrP går godt, men den er nok begrenset og av uvisst omfang, men en «god» jobb har han gjort i det å flytte velgere fra det ene usmakelige partiet til det andre. Kolberg er nok en god agitator, men han støter nok heldigvis også mange fra seg i sine usakligheter som bidrar mer til splittelse enn til samling, men det er ifølge Audun Lysbakken et mål de har – så da er det godt jobba, Martin. Jeg liker derimot ikke slikt tull og holder meg unna politikken.

Men stå på, Martin, give us a laugh.

En god latter forlenger tross alt livet.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

One response

12 05 2007
Dure

Ja, han er morsom. Husker Kolberg og han andre fyren i Nytt på nytt. Det var morsomt. Stakkars Gro.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: