John Higgins verdensmester

8 05 2007

John Higgins world champion

John Higgins vant, ikke uventet, det som skulle vise seg å være tidenes lengste VM-finale hittil. Klokken 01.54 i natt var det over, ny rekord med hele to minutter. Higgins ble dermed den tredje fra den gylne 92-generasjonen (snookerens Class of 92) til å vinne VM for andre gang: Mark Williams i 2000 og 2003 og Ronnie O’Sullivan i 2001 og 2004 og altså John Higgins i 1998 og 2007. Å vinne VM ni år etter første seier er det bare Stephen Hendry (selvsagt) og Alex Higgins (ikke i slekt med John) som har klart i nyere tid. Nyere tid er innen snookerens verden fra 1969.

Finalen ble som vanlig en noe nervøs forestilling. Stillingen gikk fra 2-3, via 12-4, 12-10, 14-13 til 18-13. Higgins spilte fantastisk på søndag og Selby tilsvarende bra på mandag. På slutten ble han tydeligvis litt trøtt og da benyttet Higgins sjansen til å rykke fra. Higgins var så rørt at han vurderte å ta et glass champagne på seiersfesten. Det sier sitt når man tar med i betraktningen at han egentlig er på vannvogna etter en litt uheldig livsstil tidligere. Hadde han kuttet ut alkoholen tidligere hadde han nok også vært verdensmester mer enn to ganger. Neste turnering er Northern Ireland Trophy i august, da er det forhåpentligvis fremdeles fred i landet, Higgins er klar til kamp og Selby beviser at han ikke er et blaff.

John Higgins, mine damer og herrer.

Man gratulerer.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

4 responses

9 05 2007
Dure

Da fikk du rett.
Hva er 92-årgangen? En skole? Han er jo tydeligvis ikke født i 92.

9 05 2007
kandidaten

92-årgangen er de som ble profesjonelle i 1992 – en eksepsjonelt god årgang med tre doble verdensmestre, spesielt siden det bare finnes fem doble verdensmestre siden 1969 – da man begynte å spille mesterskapet i Sheffield. De to andre er Stephen Hendry og Steve Davis. I tillegg har et par andre vunnet en tittel i Sheffield og vunnet en tittel før man flyttet mesterskapet til byen (bl.a nevnte Alex Higgins), men 1969 som sagt står som det offisielle skillet.

10 05 2007
Erlend K

Var moro med Higgins.. Hadde vært gøy uansett hvem som hadd vunnet egentlig, men det var vel som vi tenkte, at John ble et par nummer for stor.. (men jeg var utrolig i tvil når Selby kom opp på 14-13 der, da kunne det tippet hvilken som helst vei..)

Man snakker vel for øvrig også om den gylne 92-årgangen i United-historien da man tenker på alle disse som kom fra egen stall omtrent i det tidsrommet: Beckham, Scholes, Butt, Gary (og til dels Phil) Neville og kanskje også Ryan Giggs… (Er det ikke sånn..?)

Gratulerer så masse til John Higgins..! 😀

11 05 2007
kandidaten

Jo, det stemmer, Class of 92 er betegnelsen på den gylne 92-generasjonen til United. Phil Neville var en del av 95-generasjonen, men resten valset over Crystal Palace i FA Youth Cup-finalen i 92.

Angående min kommentar til Dure, så er 1969 skillet (da gikk man tilbake til et årlig cupspill), men det er flere doble verdensmestre etter den tid. Til Crucible kom kavaleriet først i 1977.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: