En tur i toeren på Slagelses dejlige bolledukke

8 03 2007

I dag er det kvinnedagen og noen norske kvinner står trolig også på barrikadene. Bloggeren VamPus har tidligere skrevet om 8-mars-paroler og her er et utvalg av de som har noe for seg:

– Jenters kropp, jenters grenser –Nei til seksuell trakassering!
En selvfølge at seksuell trakassering ikke bør forekomme (for noen kjønn)

– Religion skal ikke styre kvinners liv
Skulle bare mangle. Likestillingsloven gjelder forresten overalt, unntatt innad i trossamfunn. Alle er like, men noen er likere enn andre.

– Full barnehagedekning – flere førskolelærere!
Barnehager er utvilsomt en god sak, men det er kanskje ikke den heftigste kampsaken, spesielt nå som i alle fall det første kommer i ekspressfart. Velkommen etter.

– Fra angst til aksjon – Ta natta tilbake!
Godt poeng. Politiet trenger tydeligvis mer penger og kanskje en bedre drift. Et mer reelt syn på voldtekter hadde uansett ikke skadet noen i disse overfallstider.

– Afghanske kvinners sak er vår sak!
Nå, dette er jo faktisk en god sak. Forhåpentligvis ikke bare afghanske kvinner, men også kenyanske, nigerianske, pakistanske og alle andre kvinner som blir undertrykt.

… og et par stykker som er rimelig tåpelige:

– Prostitusjon er vold mot kvinner! Kriminaliser horekundene!
Det er naturligvis mye bedre at prostitusjonen går under jorden, kriminaliteten øker, at det rammer kvinnene hardest og at straff sjelden er et egnet virkemiddel. For de mer interesserte henvises til en rapport fra Prosentret (pdf-fil)

– Ei lønn å leve av! Nei til tvungen deltid!
Sant, men hvem tvinger egentlig noen til å jobbe deltid? Parolen høres rimelig flåsete ut.

– Knus sexindustrien –Ny pornolov nå!
Rødstrømpene i aksjon igjen. Med mindre det er god grunn til å forby noe (for eksempel røyking, som er skadelig både for en selv og andre), skal du ha en meget god grunn til å forby det. Dersom noen innad i bransjen blir dårligbehandlet bør det være en sak på linje med enhver annen sak innen arbeidslivet. At noen blir moralsk forarget får være deres egen sak.

– Ja til likelønn – veto mot EUs tjenestedirektiv
Fullstendig baklengs argumentasjon. Dersom det ønskes solidaritet og likelønn med andre (fortrinnsvis kvinner siden det er 8. mars) er det beste å slippe konkurransen løs. EU har fri flyt av varer og det har fungert bra. I en overgangsperiode vil det selvsagt bli en viss uro, mange bedrifter vil gå dukken, men nye vil selvsagt oppstå. Å tro at akkurat denne gangen skal vi alle bli sittende arbeidsløse hjemme mens polakkene bygger all barnehagene Kristin Halvorsen har lovet oss er ikke helt realistisk denne gangen heller.
Tjenestedirektivet kommer forresten til å bli vedtatt.

– Bidragsregler og støtteordninger må sikre mødres uavhengighet!
Noe flåsete sagt kan vi vel si at skilsmissestatistikken har en viss sammenheng med kvinners uavhengighet. Dess mer uavhengige vi blir, dess mer trolig er skilsmisse.
Nå vet jeg ikke akkurat hvilke bidrags- og støtteordninger de ønsker seg, men førsteprioritet må uansett være å ta større ansvar for egen økonomi.

– Stopp krigen – USA ut av Irak!
Et litt vel enkelt verdenssyn dette. Og hva vil skje med de irakiske kvinnene dersom USA plutselig trekker seg ut (krigen stopper forresten ikke dersom de gjør det – borgerkriger har det med ikke å gi seg uten videre)?

– Bort med 3–års-grensen, selvstendig opphold for kvinner.
Treårsregelen er ment å hindre proformaekteskap og å hjelpe til å kontrollere innvandringen (tre års midlertidig oppholdstillatelse ved familiegjenforening). Jeg har ikke satt meg nøye inn i det, men jeg vet den blir oppfattet som diskriminerende og at den er begrunnet et fra fellesskapets hensyn snarere enn individets. Sånn sett bør den kanskje snarere justeres enn fjernes dersom det skal gjøres noe med den

– 6-timers normalarbeidsdag med full lønnskompensasjon!
Nå kan man begynne å lure på om det er LO som har organisert dette, og det er vel trolig at de har en finger med i spillet også her. Nuvel. Victor Norman har vist oss at på lang sikt vil lønnsnivået bli det samme som tidligere selv om man reduserer arbeidskrafttilgangen (her antall timer), men vi vil få en endring i sysselsettingsmønster.
Hvem skal da betale for lavere arbeidstid? Enten blir det
– vi, på grunn av økte priser
– vi, på grunn av høyere skatter for å finansiere økt fritid

– Nei til en kvinnefiendtlig Pensjonsreform
Taperne i den nye pensjonsreformen er i følge Dagens Næringsliv høytlønte og akademikere. Kvinnefiendtlig?

– Bevar AFP og besteårsregelen
Det må lønne seg å jobbe lenger og en pensjonsordning som gjør at man kan pensjonere seg fem år før tiden uten videre er ikke i seg selv akkurat det man kan kalle et godt incentiv for å stå i jobb. Noen bør/må selvsagt gå av ved 62 og disse må det tas hensyn til. Det viktigste er at det skal lønne seg å stå i jobb – det gjør det ikke med dagens AFP. Omsorgspoengene får så vidt jeg vet større betydning i den nye pensjonsreformen for å veie opp for bortfallet av besteårsregelen.

– Stopp incest og seksuelle overgep mot barn!
Denne er så opplagt at i det hele tatt å bruke den er borti natta.

Ja, forresten: Slagelses bolledukke:
Allers danske blad «Super» har i sitt siste nummer utlyst en konkurranse som sier «Deltag i konkurrencen om en tur i toeren på Slagelses dejlige bolledukke.»
Med andre ord: dersom du vinner konkurransen vinner du analsex med Laura fra Silkeborg. Hvilken nyhet å bringe på kvinnedagen, Berlingske.

Til slutt: misforstå meg rett: jeg er for likestilling, men «feminister» har jeg et noe ambivalent forhold til. Som nordmenn flest ser de ikke lengre enn sin egen nesetipp og opplegget hadde kanskje vært mer troverdig om de hadde fokusert mer på kvinner i utlandet og på noe annet enn LO-saker.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

10 responses

11 03 2007
Dure Kmick

Er det en spøk eller fakta?

11 03 2007
Kandidat Weinberg

Laura fra Silkeborg? Man tror da ikke Berlingske lyver, så da er det nok sant.

12 03 2007
HankRearden

Ser dine sterke likhetstrekk mellom feministene og LO. Kanksje de bare burde slå seg sammen?? Eller kanskje ikke siden de allerede er samme ulla.

13 03 2007
lektorfurien fra Toten

Har nok sviktet i å gi deg en feministisk oppdragelse.
1) Bolledukker bør du holde deg langt unna! (Det vet du nok selv)
2) Ved å trekke inn flåsete kommentarer/lenker til bolledukker, ødelegger du for de faktiske gode poengene.
3) Kvinner ta grep opp egen økonomi? Ja helt enig, men å nærmest si at kvinnefrigjøring = skilsmisse = kvinner trenger støtteordninger, er vel en regnestykke som ikke går opp???
4) I de mange innspillene på kvinnedagen glemmer du nyheten fra ditt eget miljø: Kvinner i finans, bank og forsikring tjener i snitt 14.800 kr mindre enn sine mannlige kollegaer med tilsvarende utdanning – I MÅNEDEN!
5) Jeg vil ha meg frabedt en hver snikinnføring av likhetstrekk mellom Lo og feminismen. Hva er det du og kompisen baserer det på?

PS: Forsatt min yndlingselev fra sunnmørskanten, men hard konkurranse fra en gutt fra Ellingsøya som varter opp med bilvask!

13 03 2007
Kandidat Weinberg

@furien

1) Selvsagt (noterte meg bruken av ordet «bør»).
2) Det er notert, men livet er for alvorlig som det er, det trengs noen gladnyheter oppi det hele.
3) Jojo, jeg impliserte jo at det var litt flåsete og satte heller ikke likhetstegn. En viss korrelasjon er det nok likevel. Og skilsmisse betyr i alle fall ikke at de automatisk trenger støtte.
4) Her er det mange faktorer jeg ikke vet noe om. Kvinner har for eksempel en større tilbøyelighet for å ta ut mer fritid relativt til menn dersom valget står mellom fritid og mer arbeid (=> mer lønn), det kan være snakk om prestasjonsbasert lønn og siden menn trolig er overrepresentert kan vi fort få et skjevt utvalg.
På den andre siden: trynefaktoren er ikke avskaffet, jeg vet det.
5) Tjenestedirektivet, AFP og sekstimersdag. Klart sammenfallende interesser.

Jeg trodde ikke du likte smiskere? Og bilvask… hva har du egentlig på ham?

15 03 2007
Dure Kmick

Tror du må ta deg en tur hjem og vaske bilen hennes. Du kan jo bare sende Kandidaten, han gjør det sikkert gjerne.
Dessuten bruker hun uttrykket «fra sunnmørskanten», noe som kan bety at du er ganske langt bak i rekken. De fleste nordmenn bor jo tross alt ikke på Sunnmørskanten, selv om mange nok lever på kanten.

Hva hun har på ham: Noen må jo produsere GHB.

(Kunne trengt noe til ravemusikken nå).

15 03 2007
Kandidat Weinberg

@Dure

Nei, det er vel et sted mellom 70 000 og 90 000 som bor på Sunnmøre. I tillegg bor en del av oss i eksil. Myten vil ha det til at den største innvandrergruppen i Bergen er sunnmøringer.

Kandidaten driver forresten ikke med bilvask med mindre det involverer en familiebil.

Angående dopet, så treffer du bedre enn du aner, men det involverer feil person og argumentasjonen faller således sammen.

Dessuten kunne jeg ikke brukt GHB, jeg måtte hatt mer sofistikerte saker. Vet du om noe som passer til Johann Strauss d.y.?

17 03 2007
Dure Kmick

Jeg treffer feil person med dopet, samtidig som jeg er nærmere enn jeg aner. Hm…
Dette betyr vel at det enten må være du eller Lektorfurien. Har mest tro på at det er deg, du skriver kun at du ikke bruker det, mao kan det hende du produserer det. Derfor du flyttet til Bergen ja, politiet ble for pågående.

Til Strauss: crack, heroin, hasj, LSD, E, speed og 50 trojanere bland alt med 1L 90% vodka og putt 2 pakker sigaretter ned i, så er det bare å røyke 1/3, drikke 1/3 og svelge resten.
Gi meg et ord hvis det fungerer.

30 03 2007
Dure Kmick

Hvis noen skulle lure så mente jeg røyke 1/3, drikke 1/3 og få resetn inn i kroppen vha sprøyter. Ellers ville man jo drukket 2/3 og det ville bare vært idiotisk.

30 03 2007
Kandidat Weinberg

Søren, da har jeg misforstått. Trolig derfor det fungerte så dårlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: