Underlig Playmate-index

7 02 2009

Astrid Meland har gravd tak i statistikk som viser at BMI-en til Playboy-jentene de siste drøye 50 årene har gått nedover samtidig som BMI-en til den jevne amerikanske kvinne har gått i motsatt retning. Se BMI-en plottet mot tidspunktet jentene figurerte i Playboy i figuren under.

stat_bmi_year

Resultatene er kanskje ikke overraskende, i det minste skulle det bekrefte en del fordommer. Det til side, desto mer interessant er det at de samme kvinnenes liv/hofte-rate har vist en stigende tendens i samme periode:

stat_waist_yearKjør regresjoner på begge sammenhengene, og du finner at hvilket år du er i, har signifikant betydning for hvilket resultat du kan forvente (også om vi tar bort de fire tydelige utliggerne i det siste plottet). Men hvorfor trekker resultatene i motsatt retning? Tja, jeg har ikke studert medisin. Ta med at selv om hoftemålet er redusert, har livvidden gått opp. Mer sjokolade er neppe fasiten. Forslag?

stat_waist_hip_year


Handlinger

Information

5 responses

10 02 2009
Sander

Mye tung benkpress?

10 02 2009
Weinberg

Og dermed større muskler? Jeg tenkte på det, men i så fall var det rart BMI-en skulle gå ned.

16 02 2009
Mikaj

Ikke helt enig i den BMI-trenden. Ser da ut som en økning de siste 20 årene og ingen vesentlig reduksjon de siste 30 årene.

Skyldes vel endring i «skjønnhetesideal»? De trykker jo de som bringer mest $ i kassen.

16 02 2009
Mikaj

Har du gjort de 2 siste selv?

19 02 2009
Weinberg

Det stemmer jo. Stigningstallet er signifikant positivt siden 1980 og brattere fra 1985. Idealet er den eneste opplagte forklaringen, men litt grunn.

Har laget alle selv, ingen stor utfordring, akkurat.

Legg igjen en kommentar